Sunt arătate rezultatele de la 1 la 3 din 3

Subiect: Regulamentul Travian pe intelesul tuturor

 1. #1
  exEchipa
  Data înregistrării
  29.08.2007
  Locație
  pe un nor cantand la harpa
  Mesaje
  292

  Implicit Regulamentul Travian pe intelesul tuturor

  Stimati jucatori,

  Avand in vedere ca au fost adresate sesizari si plangeri in care se punea la indoiala modul de interpretare al multihunterilor cu privire la Regulamentul Travian - mai exact faptul ca fiecare multihunter interpreteaza dupa cum doreste regulamentul de joc - am decis sa explic pe larg aceste reguli si unicul mod de interpretare din partea mh-ilor. Fiecare astfel de paragraf are un corespondent in Regulamentul de ordine interioara, corespondent ce ii are atasata o arie de penalizare.

  Din motive contractuale si a clauzelor de confidentialitate nu putem face public acest Regulament de ordine interioara insa va asiguram ca acesta este construit in mod impartial si cu scopul de a elimina avantajele create in mod incorect.

  Doresc sa mentionez ca toti multihunterii domeniului .Ro propun in urma celor mai sus mentionate o penalizare care poate scadea sau poate creste in functie de urmatoarele criterii: colaborarea si disponibilitatea jucatorului de a rezolva cat mai rapid si amiabil situatia contului sau, gravitatea abaterii, eventuale recidive, eventuale avertismente (via IGM) precedente, etc. Nici un multihunter nu va tine cont in momentul penalizarii unui cont de pozitia in clasament, alianta din care face parte, pozitia in cadrul acesteia, un eventual background travianistic sau punctele Aur achizitionate. Regulamentul este unic pentru toti jucatorii, iar membrii echipei Travian incearca sa ofere un joc corect si echilibrat tuturor participantilor.


  Astfel, Regulamentul Travian 'in ochii unui multihunter' suna asa:
  §1 Parola, Înregistrarea & Apartenența
  Fiecare jucător are dreptul să înregistreze și să utilizeze un singur cont pe fiecare server.
  - prevede ca un jucator are dreptul de a inregistra si de a se loga cu parola de acces pe un singur cont intr-o lume(server) Travian;
  - incalcarea acestui paragraf este cunoscuta uzual sub termenul de 'multiaccount' si este penalizata ca atare.
  - mentionam ca membrii echipei Travian detin mijloacele necesare pentru a face diferenta intre folosirea a mai multor conturi in aceeasi lume Travian si existenta mai multor persoane ce fac uz comun de PC.
  - in cazul in care ati fost descoperiti practicand un 'multi-account' veti avea posibilitatea de a alege un singur cont cu care sa continuati jocul si pe care veti fi penalizat pentru abaterea savarsita, urmand ca toate celelalte conturi detinute sa fie banate permanent


  §1.1 Înregistrarea
  Adresa de e-mail folosită pentru înregistrare trebuie să fie accesată exclusiv doar de o persoană. Posesorul adresei de e-mail asociată unui cont este considerat proprietarul contului indiferent de alte înțelegeri (personale). Proprietarul contului este în totalitate responsabil pentru acțiunile contului.
  - echipa Travian aloca fiecarui cont un unic proprietar identificat prin adresa de mail folosita la inregistrarea contului;
  - practicarea jocului a mai multor persoane pe acelasi cont (asa-numitele duali - triali - cvadrupli prop.) este perfect regulamentara atata timp cat aceste terte persoane nu detin un alt cont in aceeasi lume Travian - vezi §1.2
  - proprietarul adresei de mail folosita la inregistrarea contului este direct responsabil pentru actiunile persoanelor mai sus amintite, a eventualilor loctiitori, sau chiar (in cazurile nefericite) a celor ce prin moduri mai mult sau mai putin regulamentare intra in posesia parolei de acces.


  §1.2 Parola
  Nu este permisă transmiterea și folosirea parolei contului unei persoane care joacă în aceeași lume. În plus alegerea aceleași parole, în aceeași lume ca o altă persoană, este nepermisă și puteți fi acuzat de multiaccount.
  Totuși, este tolerată transmiterea parolei persoanelor care joacă pe alte servere sau care nu joacă deloc, cu scopul de a juca pe un singur cont împreună.
  Nu există nici o compensare pentru daunele făcute de persoanele care cunoșteau parola și în acest caz Travian Team își rezervă dreptul de a bloca accesul la cont și/sau de a cere răspunsuri despre transmiterea ilegală a parolei contului. Mai mult, folosirea unei parole care poate fi ușor obținută sau ghicită nu duce la obținerea de compensații în cazul daunelor asupra contului.
  Persoana care a primit parola se supune Regulilor Travian și Termenilor și Condițiilor Generale.
  - uzual denumita 'pass-sharing', este interzisa prin regulament transmiterea si folosirea parolei de acces unei persoane ce mai detine un cont in aceeasi lume cu scopul de a crea un avantaj incorect fata de ceilalti participanti la joc;
  - echipa Travian nu compenseaza daunele facute de persoanele mentionate la explicatiile din cadrul punctul 1.1 al regulamentului de joc.
  - proprietarul unui cont este direct responsabil de masurile de securizare a parolei de acces; prin folosirea unei parole tip '1234', 'qwerty' sau cu o insemnatate personala ce poate fi usor identificata de alte persoane nu se vor acorda compensari pentru eventualele daune facute.
  - toate persoanele mentionate in explicatiile privind punctul 1.1 se supun in aceeasi masura regulamentului de joc.


  §1.3 Transferul conturilor
  Există posibilitatea cedări contului unui nou proprietar, acesta nu are voie să mai dețină un alt cont în aceeași lume. Schimbarea emailului se face din meniul Profil -> Cont, unde trebuie introduse informațiile cerute.
  - se explica de la sine; toti jucatorii ce doresc sa cedeze contul unei alte persoane si sa transfere adresa de mail celor din urma sunt rugati sa parcurga pasii explicati mai sus
  - recomandam tuturor persoanelor ce preiau un cont sa ceara si schimbarea adresei de inregistrare pe o adresa de mail personala pentru a evita situatii neplacute pe viitor (revenirea proprietarului, cedarea unei alte persoane)


  §1.4 Schimb de conturi
  Pentru schimbarea de conturi din aceeali lume între doi jucători, ambii trebuie să trimită un e-mail la admin@travian.ro de pe adresa de mail care apare la cont în acel moment (adresa email folosită la înregistrare). E-mail-ul trebuie să conțină: Lumea în care se află contul, numele contului și adresa de e-mail a noului proprietar.
  După schimbarea adreselor de email fiecare trebuie să ceară parola pentru noul cont prin intermediul funcției de Generare parolă nouă!
  - in cazul unui schimb de conturi, ambii jucatori sunt rugati sa faca o solicitare la admin@travian.ro in care sa mentioneze dorinta de schimb, numele celor 2 conturi precum si serverul pe care se regasesc, precum si adresele de inregistrare a acestora; mentionam ca ambele solicitari trebuie realizate de pe fiecare adresa de inregistrare a celor 2 conturi

  §2 Locțiitori & utilizarea aceluiași calculator
  §2.1 Locțiitori
  Fiecare jucător are dreptul de a numi doi locțiitori care îi pot administra contul pentru perioada în care proprietarul lipsește. Această funcție nu trebuie folosită pentru a încerca să fiți online 24/7. Nu este permis ca locțiitorul să intre în continuu pe cont mai mult de 2 saptămâni dacă proprietarul contului lipsește. Prevederea unei perioade mai mari de două săptămâni trebuie raportată unui Multihunter înainte de plecarea proprietarului contului.
  Nu există nici o despăgubire care să acopere prejudiciul făcut de un locțiitor. În plus doar jucătorii sunt responsabili pentru locțiitorii lor și în cazul în care alți jucători au fost insultați, atât jucătorul cât și locțiitorul pot fi pedepsiți.
  Folosirea și/sau cunoașterea parolei unui cont la care sunteți locțiitor NU este permisă (§1.2).
  Pentru regulile legate de transferul de resurse între cele 2 conturi(cel al locțiitorului si cel pentru care este locțiitor) vedeți §3.2.
  - legat de perioada celor 2 saptamani - dupa cum este prevazut in regulamentul de joc este interzisa logarea si intretinerea unui cont de catre un loctiitor pe o perioada mai mare de 14 zile fara ca proprietarul sa fi anuntat in prealabil aceasta; in aceasta situatie in care se depaseste perioada de 14 zile va fi suspendat contul loctiit pana la intoarcerea proprietarului (moment in care trebuie sa faca o solicitare la admin@travian.ro de pe adresa de inregistrare pentru deblocarea contului) iar loctiitorul va fi avertizat in scris via IGM sa inceteze logarea pe contul respectiv; in caz contrar loctiitorul devine pasibil de suspendarea si penalizarea contului sau;
  - in cazul insultei unui alt participant la joc de pe un cont loctiit, regulamentul prevede penalizarea ambelor conturi in aceeasi masura;


  §2.2 Folosirea aceluiași calculator
  Dacă sunt doi sau mai mulți jucători care folosesc același calculator și joacă pe același server, toate conturile trebuie să apară în profil la "Utilizarea aceluiași calculator". Abuzul acestei opțiuni va fi pedepsit. Folosirea aceleași rețele sau IP nu se încadrează în "Utilizarea aceluiași calculator".
  Jucătorii care folosesc același calculator și doresc să acceseze contul celuilalt trebuie să fie locțiitori.
  Citește §3.2 pentru detalii asupra limitări transferului de resurse.
  - incalcarea acestei reguli, numita uzual si 'abuz in utilizarea aceluiasi PC' sau 'abuz de samePC' duce la suspendarea si penalizarea conturilor implicate
  - prin incalcarea acestei reguli se inteleg urmatoarele cazuri:
  1. activarea acestei optiuni de catre doua sau mai multe conturi pe care se executa logari de pe PC-uri diferite cu scopul mascarii logarilor cu parola de acces a proprietarului
  2. activarea acestei optiuni de catre doua sau mai multe conturi cu scopul mascarii existentei unui multiaccount (vezi 1.1)
  3. activarea acestei optiuni de catre doua sau mai multe conturi pe care se executa logari de pe pc-uri diferite dar acelasi IP


  §3 Transferul de resurse
  Fiecare cont trebuie să joace în beneficiul proprietarului și NU poate fi creat pentru a ajuta alte conturi existente. Dacă vi se cere să trimiteți și trimiteți resurse mai mult decât producția pe oră cum este descris mai jos contul poate fi blocat, fiindcă nu ajută cu nimic în dezvoltarea contului propriu.
  - trimiterea de resurse peste productia orara a contului de joc, numita uzual si 'pushing', va atrage suspendarea si penalizarea atat a contului(persoanei) care trimite surplusul nepermis de resurse cat si a celui care le primeste si se foloseste de ele - fiind astfel de acord cu realizarea pushing-ului.
  - in cazul in care nu sunteti de acord cu acest pushing de resurse sunteti rugat sa trimiteti cantitatea respectiva de resurse inapoi sau daca nu cunoasteti aceasta valoare sa luati legatura cu multihunterul pentru a evita o eventuala suspendare si penalizare a contului de joc


  §3.1 General
  Numai producția pe oră (producția pe o oră se referă la suma producției pentru resursa respectivă din toate satele fără a scădea întreținerea trupelor) poate fi trimisă în 24 ore pentru orice transfer, inclusiv transferurile de la târg, cu un anumit jucător. În situația în care un jucător efectuează transporturi către mai mulți jucători, suma sus menționată va fi divizată în funcție de numărul de transporturi/jucător. În cazul în care un jucător efectuează transferuri regulate către mai mulți alți jucători, suma menționată mai sus va fi divizată în funcție de numărul de transporturi, neputându-se depăși producția orară raportat la totalitatea transporturilor efectuate. Mărimea conturilor nu este luată în considerare.
  În cazul în care un jucător atacat are nevoie de hrană pentru trupele primite ca întăriri atunci aveți dreptul să trimiteți hrană pentru întreținerea trupelor proprii, pentru o perioadă de 24 ore.
  - intr-o perioada de 24h, un jucator poate trimite numai productia orara a tuturor satelor sale; in cazul trimiterii catre mai multi jucatori, aceasta valoare a productiei totale va fi impartita in functie de necesitati si numarul de jucatori carora le este trimisa fractiunea dorita;
  - in cazul in care un cont trimite trupe ca si intariri altui cont, acestuia ii este permis sa trimita si cantitatea de hrana necesara sustinerii si intretinerii trupelor proprii; aceasta cantitate trebuie trimisa o data la 24h; nu va fi permisa trimiterea in prealabil a intregii cantitati in cazul sustinerii pe o perioada mai indelungata.
  - nu exista un delay de 48h, timp in care jucatorii sa faca schimburile de resurse, decat daca acestia sunt loctiitori - vezi 3.2.


  §3.2 Locțiitori și utilizatori ai aceluiași calculator
  Transferul unilateral de resurse către jucătorii care apar în lista de locțiitori și/sau utilizarea aceluiași calculator este interzisă. Același lucru se aplică și dacă intrați pe cont ca locțiitor. Resursele pot fi transferate doar la rata de schimb 1:1.
  Trimiterea de hrană este o excepție în cazul în care ați trimis întăriri și puteți trimite hrană cât să vă hrăniți trupele doar dacă nu există hrană suficientă pentru a fi hrănite. Acest transfer de hrană este considerat o excepție și trebuie să dureze cel mult 3 zile (începând de la primul transport care ajunge). Abuzul se va pedepsi. În cazul unui transfer unilateral se va aștepta 48 ore de la efectuarea acestui transfer pentru activarea funcției de locțiitor. La fel, după încetarea funcției de locțiitor trebuie așteptat 48 ore până la primul transport unilateral.
  - schimbul de resurse realizat cu jucatorii cu care sunteti in relatie de loctiitor/loctiit sau cu care aveti activata optiunea de utilizare a aceluiasi PC trebuie realizat la o rata de 1:1; orice alta rata practicata va conduce la suspendarea si penalizarea conturilor implicate, considerandu-se pushing
  - in situatia in care sunteti in relatie de loctiitor/loctiit sau cu care aveti activata optiunea de utilizare a aceluiasi PC si trimiteti intariri conturilor in cauza puteti trimite cantitatea de hrana aferenta intretinerii trupelor dumneavoastra pe o perioada de 3 zile; depasirea acestei perioade sau depasirea cantitatii de hrana permisa va conduce la suspendarea si penalizarea contului
  >> continuarea mai jos
  Ultima modificare efectuată de Bristena; 22.05.2009 la 23:57:11.
  "Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa poti sa vezi foarte departe..." ~ C-tin Brancusi


  "In dragoste si in Travian, totul e posibil! ...aproape!!!" ~ Anonim
  "Quis custodiet ipsos custodes!!!" ~ Juvenal
  128-10-93-85-10-128-98-112-6-6-25-126-39-1-68-78

 2. #2
  exEchipa
  Data înregistrării
  29.08.2007
  Locație
  pe un nor cantand la harpa
  Mesaje
  292

  Implicit >> continuare

  §3.3 Minunea Lumii
  Singura excepție la cele specificate mai sus se aplică la cei care vor construi Minunea Lumii până la nivelul 100. Nici cel care construiește și nici cei care vor trimite resurse nu vor fi afectați de regulile de mai sus.
  De asemenea deținătorii Planurilor de Construcții pot primi hrană de la oricine, chiar daca este locțiitor sau este trecut la folosirea aceluiași calculator, pentru susținerea trupelor trimise în apărarea Planului de Construcție.
  - se pot trimite resurse in cantitati nelimitate de orice tip din orice sat, catre orice sat al contului ce detine Minunea Lumii indiferent de relatia care o aveti cu acesta (loctiitor, utilizatori ai aceluiasi PC, membrii ai aceleiasi confederatii, etc.).
  - in cazul in care un jucator detine doar un Plan de constructie, se pot trimite catre acesta cantitati nelimitate de hrana din orice sat catre satul care detine Planul de constructie, indiferent de relatia care o aveti cu acesta (loctiitor, utilizatori ai aceluiasi PC, membrii ai aceleiasi confederatii, etc.); trimiterea de alte alte resurse sau catre alte sate va conduce la suspendarea si penalizarea conturilor implicate - vezi 3 - pushing.


  §4 Friendly fire
  Nu este permis să permiteți altui jucător (de ex. darâmare Vila, Palat sau Zid, trimiterea trupelor defensive pentru a permite cucerirea) să vă atace sau să vă cucerească un sat dacă contul dumneavoastră nu are de câștigat în urma acestor atacuri sau cuceriri. Aceasta este valabilă și pentru conturile la care sunteți locțiitor. Dacă sunteți siliți de alt jucător să lăsați un sat să fie cucerit nu înseamnă că veți avea un beneficiu din acest lucru. Ambele parți vor fi pedepsite în cazul încălcării acestui punct.
  Resursele care sunt trimise într-un sat cu scopul de a fi furate sunt considerate ca resurse trimise prin târg.(§3) Acest lucru nu se aplică și dacă satele sunt ale contului care atacă, adică vă puteți trimite resurse de pe un sat pe altul și apoi să vă atacați propriul sat.
  Atacarea satelor care aparțin jucătorilor care se află în relație de locțiitor sau utilizator care împarte același calculator cu dumneavoastră sau membru în aceeași alianță nu este tolerată în cazul în care contul atacat nu are nici un beneficiu evident în urma acestor atacuri.

  Dacă doriți să faceți o sesizare în legătură cu un "friendly fire" descoperit trebuie să țineți cont că aceasta trebuie făcută în maxim 48h de la eveniment pentru a fi considerată validă. Această regulă nu se aplică și dacă Multihunterul descoperă cazuri de "friendly fire" personal. Auto-sesizarea poate duce la scăderea pedepsei.
  - prin incalcarea acestei reguli, numita uzual si 'friendly fire' se intelege inlesnirea atacului si/sau a cuceririi unui sat propriu de catre un alt jucator fara a se constata de catre membrii echipei multihunter vreun beneficiu al contului in urma acestei actiuni; astfel: trimiterea trupelor in deplasare in perioada atacurilor/cuceririi, daramarea vilei/palatului, etc. in vederea unor atacuri/cuceriri nu vor fi tolerate si ambele conturi vor fi suspendate si penalizate in aceasta directie.
  - nu se considera incalcare de regulament trimiterea de resurse catre un sat propriu pe care va urma a se da atacuri, sau chiar practicarea unor atacuri pe satele proprii cu scopul transferului de resurse catre un sat vizat in cantitati mai mari decat capacitatea curierilor din targ;
  - se vor penaliza de regulament doar atacurile in care atacatorul si aparatorul sunt in aceeasi alianta, sau sunt in relatie de loctiitor/loctiit si aparatorul va face o reclamatie in aceasta directie, considerand ca acestea nu sunt in beneficiul sau; nu se vor penaliza atacurile in care atacatorul si aparatorul fac parte din aliante aliate sau in relatie de PNA- in aceasta situatie recomandam adresarea catre liderii aliantelor implicate pentru a rediscuta termenii de aliere;


  §4.1 Cucerirea satelor
  Nu sunt permise următoarele:
  * cucerirea unui sat al unui cont la care ați fost locțiitor doar dacă trec două săptămâni de când nu mai aveți acces la acel cont;
  * cucerirea unui sat al unui cont care v-a fost locțiitor doar dacă trec două săptămâni de când nu mai are acces la cont;
  * cucerirea unui sat al unui cont care a fost trecut la secțiunea "utilizarea aceluiași PC" doar după ce au trecut 2 săptămâni de când conturile nu mai sunt trecute la secțiunea "utilizarea aceluiași PC". Folosirea abuzivă a acestei funcții poate fi pedepsită;
  * cucerirea unui sat care este al unui jucător din alianța ta sau este dintr-o alianță care este aliată cu alianța ta( doar alianțele al căror link de legătură este verde sunt considerate confederații de către Travian);
  * cucerirea de sate între jucători care au făcut parte din aceeași alianță în ultimele 48 ore;
  Pentru PNA-urile nu se aplică aceste reguli. De asemenea, oazele sunt o excepție de la aceste reguli.
  - sistemul de joc Travian face imposibile aceste atacuri prin adresarea bine-cunoscutelor mesaje din momentul atacului; neavand nici un efect/rezultat de cucerire, aceste actiuni nu se vor penaliza; daca insa, atacurile se incadreaza in tipul celor expuse la punctul 4, se vor trata ca si incalcari de regulament si rezolva ca atare;
  - incercarea de sustragere de la aceste situatii prin iesirea din alianta/alianta aliata a atacatorului sau aparatorului nu va disculpa de incadrarea in situatiile expuse la punctul 4 (in cazul in care conditiile impuse sunt implinite).


  §5 Folosirea aplicațiilor externe
  Folosirea de scripturi sau boți ce automatizează acțiunile din cadrul jocului( cum ar fi ridicarea de nivele pentru cladiri sau lanuri, antrenarea de trupe, trimiterea de atacuri, transporturi de resurse, cercetări, alerte pentru atacuri sau cropfinder-e) sau modifică interfața jocului( cum ar fi cele ce sunt active pe o platforma greasemonkey) nu este acceptată. Jocul trebuie jucat cu un browser nemodificat. Orice script ce accesează serverul în mod excesiv este interzis.
  - este interzisa folosirea oricaror tool-uri auxiliare(bots si/sau scripturi) ce automatizeaza actiuni de joc si/sau modifica interfata jocului; echipa Travian detine mijloacele tehnice necesare pentru identificarea utilizarii acestor tool-uri.
  - de asemenea este interzisa folosirea unor site-uri ce modifica interfata de joc si ascund anumite informatii care sunt colectate de sistemul Travian; folosirea lor poate fi identificata si poate atrage penalizarea jucatorului


  §6 Erori de programare în cadrul jocului
  Erorile întâlnite în joc(numite și BUG-uri) trebuie raportate imediat unui administrator și nu pot fi folosite în beneficiul propriu. Abuzul poate duce la banarea și pedepsirea contului.
  - depistarea folosirii in beneficiul propriu al unui bug poate atrage suspendarea si penalizarea jucatorului; ex: atacarea unui cont mh care este debanat / posibilitatea de construire a unei mine de resursa la nivel 11 pe un sat ce nu este capitala / existenta a 2 eroi pe cont, etc.

  §7 Tranzacții cu bani
  Vânzarea de conturi Travian precum și orice transfer indirect (chiar ca și cadou) ce are legătură cu siteuri de licitație sau orice alte tranzacții pe bani nu sunt permise.
  Orice vânzări sau cumpărări efectuate cu bani între jucători pentru conturi, aur, unități, sate sau resurse nu sunt permise și se pot pedepsi. În plus, nu este permisă executarea sau solicitarea executării unor acțiuni, în cadrul jocului, care rezultă în plata către sau de către unul dintre jucători.
  - se explica de la sine; este interzisa vanzarea de conturi sub orice forma pe orice alte site-uri predestinate licitatiilor / tranzactiilor cu bani;
  - este interzisa plata in bani a unor actiuni de joc, transfer de trupe /conturi / aur / cedari de sate / resurse;
  >> continuarea mai jos
  "Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa poti sa vezi foarte departe..." ~ C-tin Brancusi


  "In dragoste si in Travian, totul e posibil! ...aproape!!!" ~ Anonim
  "Quis custodiet ipsos custodes!!!" ~ Juvenal
  128-10-93-85-10-128-98-112-6-6-25-126-39-1-68-78

 3. #3
  exEchipa
  Data înregistrării
  29.08.2007
  Locație
  pe un nor cantand la harpa
  Mesaje
  292

  Implicit >> continuare

  # §8 Netichetă
  Toți utilizatorii trebuie să converseze într-un ton decent. Multihunteri pot modifica profilele jucătorilor sau denumirile satelor în cazul în care descrierea nu este regulamentară, fără ca jucătorul să fie avertizat.
  1. Următoarele comportamente se pot pedepsi și se aplică pentru toate descrierile, numele conturilor, numele satelor și mesajelor: folosirea unui limbaj abuziv, defăimător, rasist și profanator; luarea în derâdere a oricărei religii, rase, națiune, sex, vârstă sau orientare sexuală; amenințarea cu acțiuni în viața reală.
  --->Postarea sau transmiterea de materiale neindicate persoanelor minore sau încălcarea oricăror legi locale, naționale sau internaționale, incluzând imagini, materiale sau link-uri cu conținut sexual explicit, ilegal, indecent sau obscen.
  --->Amenințarea jucătorilor Travian în orice mod ce contravine cu Regulile și Termenii și Condițiile Generale.
  --->Postarea de rapoarte sau converații în locuri publice fără acordul ambelor parți nu este permisă.
  2. Nici un jucător nu poate cere o poză reală altui jucător, indiferent de vârstă sau sex.
  3. Atât ca nume al contului cât și în descrierea acestuia nu este permisă folosirea numelor politicienilor din viața reală.
  4. Profilele trebuie să aibă un conținut care sa nu altereze design-ul original al Travianului.
  5. Impersonarea unor oficialități sau poziții oficiale, incluzând dar nu limitând, Administratorii, Multihunterii și Suportul, în orice fel, este ilegală.
  6. Publicitatea de orice fel ce nu a fost permisă de Travian în prealabil nu este permisă.
  - adresarea oricarei insulte grave si directe ce aduce un prejudiciu de imagine va conduce la penalizarea instanta a jucatorului respectiv cu o sanctiune de 25% din nivelurile cladirilor cumulate contului de joc fara posibilitate de apel; membrii echipei Travian vor lua in considerare diferenta de intentie / gravitate / scop / reactie / recidive, etc. inaintea decizie de penalizare instanta;
  - adresarea oricarei insulte neprovocate in joc sau via e-mail la adresa oricarui membru al echipei Travian sau incercare de calomniere / afectare a imaginii publice a acestuia poate conduce la stergerea contului fara drept de apel;
  - nerespectarea celorlalte amendamente de mai sus vor atrage dupa sine suspendarea si penalizarea contului respectiv
  - incercarea de creare si regizare a unui ban - cu motiv de insulta si nu numai - cu scopul parcarii de trupe in cantitati foarte mari va conduce la debanarea contului cu o simpla avertizare in joc a respectivului cont; echipa Travian nu isi va asuma raspunderea asupra trupelor pierdute in urma infometarii;


  §9 Pedepse
  Pentru orice încălcare a acestor reguli, Multihunterul sau dacă este necesar Administratorul, va decide o pedeapsă adecvată. Nivelul pedeapsei va depăși tot timpul valoarea a ceea ce s-a câștigat prin nerespectarea regulilor. Posibile pedepse includ următoarele dar nu se limitează la ele: ștergerea totală sau a unui procent din populația contului (aceasta implică nivele de la clădiri și nivele de la câmpurile cu resurse), ștergerea unor sate, golirea parțială sau totală a hambarelor și grânarelor, ștergerea totală sau parțială a trupelor, ștergerea alianței și/sau eliminarea din alianța în care vă aflați, ștergerea contului sau înlăturarea permanentă a dreptului de a vă accesa contul.
  Resursele, clădirile, satele sau trupele pierdute în timpul blocări contului nu sunt considerate ca făcând parte din pedeapsă.
  - in urma descoperirii unei abateri de la regulament fiecarui cont ii va fi propusa o penalizare adecvata in functie de gravitatea / recidive / colaborare, etc, penalizare a carei limita minima consta in golirea hambarelor si a 50% din capacitatea granarelor si ajunge pana la penalizari din populatie si chiar stergerea contului (cu mentiunea ca penalizarea din populatia totala a contului nu va afecta lanurile de hrana, iar sistemul va selecta random cladirile si minele ce vor fi selectate si se va alege intotdeauna nivelul cel mai mare in cazul existentei mai multor cladiri de acelasi tip; de asemenea procentajul de populatie afectat se va calcula raportat la consumul de hrana al cladirilor - spre exemplu un cont de 10000 populatie - prin aplicarea unei sanctiuni de 50% nu se va ajunge la 5000 populatie, ci se va reduce jumatate din consumul de hrana al cladirilor contului rezultand afectarea a mai mult sau mai putin de 5000 populatie - dupa caz);

  §9.1 Înlocuiri
  Resursele, clădirile sau unitățile pierdute pe durata suspendării/blocării contului nu vor fi înlocuite de către Echipa Travian.
  - in situatia in care in timpul suspendarii unui cont inregistrati atacuri lansate dinaintea banarii, echipa Travian nu se face responsabila de pierderea eventualelor trupe sau cladiri; mentionez ca nici un multihunter / smultihunter / admin nu poate vedea ce atacuri / intariri aveti in curs de primire / trimitere.

  # §9.2 Aur/Plus
  1. Nici un jucător nu are dreptul de a solicita un ramburs sau înlocuirea contului Plus în cazul blocării.
  2. NU există tratament special față de utilizatorii Plus în ceea ce privește regulile jocului sau în ceea ce privește timpul de răspuns sau în ceea ce privește pedepsele.
  - in situatia suspendarii unui cont, echipa Travian nu va efectua nici un ramburs al punctelor Aur achizitionate in prealabil si nici nu va bloca derularea serviciului Premium - cont Plus / bonusuri -
  - in momentul deciziei de suspendare, dupa cum am mentionat anterior, nici un membru al echipei Travian nu va trata in mod special (grabirea timpului de raspuns, partinire, scaderea pedepselor) utilizatorii serviciului Premium fata de ceilalti participanti la joc;


  §9.3 Apel
  Orice jucător poate vorbi cu Multihunterul de la care a primit banul sau cu administratorul fie prin sistemul de mesaje online fie prin e-mail. Banurile, pedepsele sau ștergerile de conturi nu se discută în public (ex: IRC, forum, ...). În plus Echipa Travian nu va oferi informații la alte persoane în afară de posesorii conturilor. Toate mesajele trebuie scrise în limba română, singura excepție fiind atunci când Multihunterii sau Administratorii sunt de acord cu o altă limbă.
  - pentru rezolvarea corecta si in cel mai scurt timp a situatiilor de ban, avem rugamintea de a parcurge pasii corecti in contactul cu echipa Travian. Acesti pasi trebuie urmati in vederea rezolvarii cat mai rapide de catre persoana cea mai potrivita a rezolva situatia; astfel:
  • primul contact - se realizeaza intotdeauna cu multihunterul care a banat contul dumneavoastra; pentru identificarea acestuia trebuie sa cititi in intregime mesajul primit automat in urma incercarii de a realiza o actiune pe cont - timpul de raspuns al acestuia prevazut si acceptat de conducere este de 24h
  • al doilea contact - se realizeaza cu smultihunterul serverului respectiv si doar in urma nemultumirii clarificarii situatiei contului de joc de catre mh-ul care va banat sau in cazul inactivitatii multihunterului respectiv (trecerea a 24h fara primirea vreunui raspuns)
  • al treilea contact - se realizeaza cu conducerea Travian.ro - doar in urma contactului cu smultihunter (si nerezolvarea situatiei in mod convenabil ambelor parti) sau in urma inactivitatii acestuia si a multihunterului ce va banat (trecerea a 24h fara primirea vreunui raspuns)

  - membrii echipei Travian nu vor oferi informatii despre conturi / situatii de ban unor terte persoane; in cazul in care semnalati o astfel de incalcare a conditiilor contractuale va rugam sa semnalati in cel mai scurt timp posibil la admin@travian.ro / vali@travian.ro; am rugamintea sa si argumentati suspiciunile adresate, altfel ele nu vor fi luate in considerare;
  - membrii echipei Travian nu va vor cere niciodata parola de acces la cont; orice alte incercari sunt impersonari ale unor persoane rau-voitoare cu scopul de a crea pagube / intra in posesia conturilor dumneavoastra; in cazul in care totusi faceti publica parola de acces, echipa Travian nu isi asuma responsabilitatea asupra pagubelor realizate - aur transferat-consumat / conturi sterse / armate sinucise / informatii publicate, etc.


  §9.4 Reguli speciale
  Pe serverele Travian Speed conturile care sunt multiaccount se pot șterge pe loc fără nici o discuție sau ban. Transmiterea de resurse (§3) poate fi pedepsită fără ban sau discuții. În plus aceste reguli speciale se pot aplica și pe celelalte servere(primele 2 săptămâni de la începerea serverului și pentru conturi cu populația până în 100 chiar și după aceste 2 săptămâni).
  - se explica de la sine
  - in plus doresc sa mentionez ca schimbarea numelui contului de joc poate fi efectuata in situatia in care contul de joc nu depaseste 100 populatie pe un server normal sau 250 populatie pe server speed;


  §10 Logări ilegale
  Se poate accesa contul unei alte persoane doar prin folosirea funcției de locțiitor. Abuzul folosirii aceluiași calculator este interzis. Nu este permisă obținerea accesului la alte conturi în mod ilegal. Încălcarea acestei reguli poate duce la excluderea din joc. Membrii Echipei Travian nu îți vor cere niciodată parola.
  - se explica de la sine
  - vezi explicatii paragraf 1.2 / 9.3


  §11 Provocare & Colaborare
  Instigarea, manipularea, încurajarea, asistarea sau complotul cu alți jucători pentru a încălca regulile Travian nu este permisă.
  - se explica de la sine; constatarea realizarii unor astfel de actiuni in joc sau pe forumul public Travian - http://forum.travian.ro - poate conduce la suspendarea si penalizarea contului

  §11 Ștergere
  Aceste reguli se aplică inclusiv jucătorilor care doresc să își steargă contul sau pentru care ștergerea este în curs, fără nici o excepție
  - regulamentul de joc se aplica si conturilor care sunt in curs de stergere;
  - echipa Travian nu realizeaza stergeri la cerere; toti participantii la joc ce doresc sa isi stearga contul trebuie sa treaca prin procesul de 72h necesar sistemului pentru a sterge contul din baza de date;
  - in cazul in care ati decis stergerea contului, insa doriti anularea acestuia aveti la dispozitie 24h pentru a realiza acest fapt;
  - in cazul in care a trecut aceasta perioada avem rugamintea de a va adresa oricarui membru al echipei Travian in joc (caz in care multihunterul ce va parcurge mesajul cu solicitarea dumneavoastra, va anula stergerea insa va bana contul pana la trimiterea unui mail catre admin@travian.ro de pe adresa de inregistrare a contului - debanarea contului va fi facuta de catre admin in urma solicitarii de pe adresa de inregistrare fara nici o penalizare - aceasta practica este singura prin care echipa Travian se poate asigura ca decizia de anulare este cea a proprietarului ); se mai poate adresa direct mail la admin@travian.ro de pe adresa de inregistrare a contului o solicitare de anulare a stergerii;
  - in cazul in care ati adresat o astfel de cerere intr-un timp prea scurt, iar contul a fost sters fara a avea posibilitatea de a raspunde, Echipa Travian nu poate repune contul intrucat acesta a fost sters definitiv in baza noastra de date - considerandu-se decizia proprietarului ca fiind irevocabila;


  §13 Schimbarea regulilor
  Echipa Travian își rezervă dreptul de a modifica regulile în orice moment.
  - se explica de la sine, cu mentiunea ca aceste modificari vor fi anuntate in prealabil in joc printr-un mesaj general dar si printr-un anunt pe forumul public aici;

  §14 Clauză de corecție
  Dacă oricare din aceste reguli sunt nepracticabile, aceasta nu afectează validitatea celorlalte reguli. Administratorii se angajează să înlocuiască aceste reguli cu reguli noi. Acestea devin obligatorii fără întârziere și vor fi folosite în orice caz din prezent. Aceasta se referă și în eventualitatea lipsei unor reguli. Pentru a acoperii anumite goluri din regulament, administratorii se angajează să propună și să folosească o regulă nouă care va respecta înțelesul regulii existente.
  - se explica de la sine;

  §15 Ignoranța
  Ingnoranța nu scuză sub nici o formă nerespectarea regulilor și nu influentează acordarea pedepselor.
  - doresc sa mentionez ca in momentul inregistrarii unui cont fiecarui jucator (si deci cont) in parte ii este solicitat faptul ca a luat la cunostiinta si este de acord cu Regulamentul de joc si Termenii generali de utilizare si joc. Neinformarea cu privire la acestea nu scuza eventualele viitoare abateri;

  In baza acestor interpretari si explicatii, si a incalcarii lor, membrii echipei Travian vor recurge la suspendarea si penalizarea conturilor afectate. In cazul constatarii unor suspendari in afara acestui Regulament si a acestei interpretari, avem rugamintea sa contactati admin@travian.ro sa prezentati cazul dumneavoastra cu orice detalii considerati ca sunt necesare exonerarii contului de joc si va asiguram ca vor fi luate masurile disciplinare aferente, precum si masurarile repararii oricaror pagube produse contului dumneavoastra.

  Daca aveti neclaritati la cele scrise mai sus, sau doriti explicatii aprofundate cu privire la anumite paragrafe din Regulamentul de joc, atat eu cat si colegii din conducerea Travian va stam la dispozitie in acest topic de discutie

  De asemenea suntem deschisi la orice critici constructive, sugestii sau imbunatatiri a Regulamentului de joc. Doresc sa mentionez ca toate acestea trebuie argumentate si sa aiba un caracter general valabil pentru a fi dezbatute si eventual implementate.
  "Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus, daca vrei sa poti sa vezi foarte departe..." ~ C-tin Brancusi


  "In dragoste si in Travian, totul e posibil! ...aproape!!!" ~ Anonim
  "Quis custodiet ipsos custodes!!!" ~ Juvenal
  128-10-93-85-10-128-98-112-6-6-25-126-39-1-68-78

Subiecte asemănătoare

 1. regulamentul travian
  Postat de acuriosul în forumul Intrebari Travian
  Răspunsuri: 109
  Ultimul mesaj: 07.03.2010, 11:23:38
 2. Regulamentul Travian pe intelesul tuturor
  Postat de Bristena în forumul General
  Răspunsuri: 4
  Ultimul mesaj: 08.10.2009, 11:57:10
 3. regulamentul forumului
  Postat de jackass soldier în forumul Intrebari Travian
  Răspunsuri: 2
  Ultimul mesaj: 20.10.2008, 15:52:12
 4. cum pot trimite mail tuturor din alianta ?
  Postat de glangher în forumul Intrebari Travian
  Răspunsuri: 5
  Ultimul mesaj: 08.09.2008, 18:54:49
 5. Regulamentul Travian Intrebarea #1 - Cuceriri
  Postat de AiM în forumul Intrebari Travian
  Răspunsuri: 1
  Ultimul mesaj: 02.10.2007, 14:27:40

Reguli de postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți posta răspunsuri
 • Nu poți posta atașamente
 • Nu-ți poți edita mesajele
 •